Put u Hag: Haradinajev let odložen za nekoliko sati

Izvor: B92, 23.Jul.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Put u Hag: Haradinajev let odložen za nekoliko sati

Kabinet kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja potvrdio je da je njegov let za Hag, preko Beča, odložen za nekoliko sati, preneo prištinski Expres.

Let je odložen zbog kašnjenja na letu Austrian Erlajnza.

Kako je ranije najavljeno, Ramuš Haradinaj će u Hag putovati preko Beča.

Inace, u Beču se od pre nekoliko dana nalazi njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brat Daut.

Haradinaj je sa prištinskog aerodroma trebalo da krene u 12.30 ka Beču, a potom i ka Hagu, gde će sutra u Specijalnom sudu biti ispitan u vezi sa zločnima koje su bivši pripadnici tzv. OVK počinili nad Srbima I nealbancima tokom poslednjih sukoba.

Haradinaj je na svom fejbuk nalogu ranije danas napisao da u Hag putuje kao običan gradjanina, ali je, ipak, na aerodrom stigao u pratnji eskorta i sa rotacijom.

Drugo vreme polaska Haradinaja nije objavljeno.

Haradinaj je u sinoćnjem intervjuu za prištinsku T7 televiziju potvrdio da će danas otputovati u Hag, gde će u Specijalnom sudu biti saslušan kao osumnjičeni.

Specijalni sud za zločine tzv. OVK formiran je 3. avgusta 2015. na snovu izveštaja specijalnog izvestioca Dika Martija s ciljem da istraži i procesuira bivse pripadnike tzv. OVK, koji su čini zločine nad Srbima, nealbancima, ali i lojalnim Albancima.

Inače, Hardinaj je ranije izjavio da je ostavku podneo da bi se pred Specijalnim sudom pojavio kao obični građanin, a ne kao premijer.

U jučerašnjoj pisanoj ostavci nadležnim institucijama, međutim, Haradinaj je tražio raspisivanje vanrednih izbora i saopštio da će na poziciji premijera vlade u ostavci privremenih prištinskih institucija ostati do izbora nove vlade.

Takođe, rekao je da će njegova Alijansa za budućnost Kosova učestvovati na vanrednim parlamentarnim izborima, a da će on ponovo biti kandidat za premijera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TAČNO U 12.30! Haradinaj putuje u Hag, kabinet zločinca ĆUTI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2019

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, u Hag će otputovati danas u 12.30, piše prištinski Expres...Pozivajući se na izvore prištinskog aerodroma, Haradinaj će iz Prištine najpre otputovati u Beč, a onda nastaviti ka Hagu...Navodi se da njegov kabinet nije hteo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.