Lažni identitet Karadžića drma fotelje policijskih načelnika u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni identitet Karadžića drma fotelje policijskih načelnika u Vojvodini

SREMSKA MITROVICA, NOVI SAD - Iako je danas potvrđeno da je haški optuženik, ratni predsednik Republike Srpske, Radovan Karadžić, koristio ličnu kartu sa podacima Dragana Dabića iz Rume, u Policijskoj upravi Sremska Mitrovica na današnjoj konferenciji za novinare nisu potvrdili, ali ni demantovali tvrdnju da je lična karta najtraženijem haškom beguncu izdata u OUP u Rumi.

Na pitanja o Karadžićevim lažnim ispravama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policijski savetnik Zoran Smajić i okružni tužilac Ratko Galičić nisu želeli da daju bilo kakve izjave osim da policijska uprava u Sremskoj Mitrovici nema nikakve veze sa postupkom hapšenja Karadžića niti bilo kakva obaveštenja u vezi sa tim, upućujući novinare na tim za saradnju sa haškim tribunalom.

"Utvrdili smo da su svi podaci u ličnoj karti građanina Dragana Dabića iz Rume, počev od matičnog i serijskog broja do datuma izdavanja, identični kao u ličnoj karti koju je koristio Karadžić. Te se dve lične karte razlikuju samo u fotografiji", izjavio je agenciji Beta predsednik Nacionalnog tima za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Isprava je izdata 20. aprila 1999. u Rumi, a pravi Dragan Dabić rođen je u Han Pijesku.

"Veštačenjem lične karte i obrazaca na osnovu kojih je izdata ustanovićemo da li je u pitanju falsifikat ili je u policiji u Rumi izdat falsifikat", kazao je Ljajić.

A predsednik Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodina Tomislav Bogunović je u izjavi za Dnevnik RTV najavio da će prva tačka dnevnog reda prve sednice pokrajinskog Odbora za bezbednost biti - utvrđivanje odgovornosti ljudi koji su izdali lažna dokumenta Karadžiću, podsećajući da je i haški optuženik Stojan Župljanin imao lažna dokumenta izdata u Bačkoj Palanci.

U Rumi postoji Dragan Dabić, on je penzioner i za Dnevnik RTV kaže da nema nikakve sličnosti sa Karadžićem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.