Kritike iz Hrvatske: Srbijo, zašto Šešelj nije u Hagu?

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2016, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kritike iz Hrvatske: Srbijo, zašto Šešelj nije u Hagu?

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlasti u Srbiji jer, nisu izručili Vojislava Šešelja u Hag, kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu. Petrov je kritiku uputio putem svog Fejsbuk profila, a Šešelja je pri tom nazvao ratnim zločincem.

Petrov smatra da su, kako kaže, mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje.

"Tako se Vojislavu Šešelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << optuženom za teške zločine, koji danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje toleriše, pa i odobrava", ističe Petrov u svom postu.

"I ne samo to, umesto da Šešelja smesta uhapse i otpreme u Hag, u Srbiji se ponašaju kao da je reč o suđenju za lakši saobraćajni prekršaj. Pravilnik Haškog suda o postupku i dokazima vrlo jasno kaže da optuženi mora biti prisutan na izricanju presude".

Petrov ocenjuje da u obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vreme izricanja presude bude u Beogradu, Hag navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegovo prisustvo ne zahteva, već zato što on to odbija i zato što srpske vlasti ne primenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju.

[NEDOPUSTIVO JE DA ŠEŠELJ NE NAZOČI IZRICANJU PRESUDE]Vidim da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje. Tako se... Posted by Božo Petrov on Thursday, March 17, 2016

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja Europskoj Uniji stopirali i minirali radi puno manje bitnih stvari", naveo je Petrov uz poruku:

"Gospodo, vreme je za katarzu".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.