Kremlj: Hag je antisrpski, mi čekamo poziv u Bondstil

Izvor: B92, 23.Nov.2017, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Hag je antisrpski, mi čekamo poziv u Bondstil

Moskva -- Presuda Ratku Mladiću je samo nastavak politizovanog i pristrasnog kursa koji je zauzimao Tribunal u Hagu tokom svog rada, poručeno je iz Moskve.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je indikativno to što Tribunal nije uspeo da nađe krivično delo u postupcima "zloglasnog bosanskog ratnog komandanta Nasera Orića", čiji su se militanti "krili u Srebrenici i koristili je za napad na srpske civile od 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 1994."

Kako je rekla, Tribunal tumači tragične događaje iz devedesetih na "veštački, jednostrani i antisrpski način" i tako podriva obnovu uzajamnog poverenja u Balkanu.

"Tribunal je daleko od široko prihvaćenih standarda kada se govori o postpuku, ali i osnovnim ljudskim pravima, zdravlju i medicinskoj pomoći", rekla je ona.

Govoreći o Srbiji na redovnoj konferenciji za novinare, Zaharova je rekla da je Kremlj "primio k znanju" i poruke koje je poslao komandant američkih kopnenih snaga u Evropi Ben Hodžis o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu.

"On je još jednom ponovio više puta kopirane optužbe da je centar navodno nekakva fasada. Izrazio je želju i da poseti centar. Spremni smo na njegovu posetu, a očekujemo da i SAD odgovore na našu otvorenost i, čisto iz kurtoazije, pozovu ruske i srpske predstavnike u Bondstil na Kosovu", rekla je ona.

Kako je rekla, baza Bondstil je ustanovljena u skladu sa Rezolucijom 1244, ali "američki partneri nisu voljni da obelodane njenu pravu svrhu".

"Možda je i to jedan od razloga za medijsku buku oko centra u Nišu", rekla je ona.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Hag je antisrpski, mi čekamo poziv u Bondstil

Izvor: Vesti-online.com, 23.Nov.2017

Presuda Ratku Mladiću je samo nastavak politizovanog i pristrasnog kursa koji je zauzimao Tribunal u Hagu tokom svog rada, poručeno je iz Moskve...Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je rekla da je indikativno to što Tribunal nije uspeo da nađe krivično delo u postupcima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.