Još jedan bivši komandant tzv. OVK pozvan u Hag

Izvor: B92, 18.Sep.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan bivši komandant tzv. OVK pozvan u Hag

Specijalno tužilaštvo u Hagu pozvalo je bivšeg komandanta OVK Naima Maljokua na saslušanje, u svojstvu svedoka, preneo je prištinski portal Periskopi.

Kako se navodi, Maljoku je nastanjen u Ljubljani i odgovarao je na pitanja tužioca Specijalnog suda u kancelarijama Okružnog suda u Ljubljani.

"Specijalno tužilaštvo i ja bili smo jednake stranke u Sudu", naglasio je Maljoku.

On je naveo, kako prenosi portal, da je na taj način "ispunio svoju obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prema pravdi".

Prištinski mediji javljaju da je desetine poziva Specijalnog suda za zločine OVK poslato nedavno na adrese nekadašnjih pripadnika tzv. OVK. Poslednja saslušanja zakazana su za početak oktobra, posle čega se očekuju i prve optužnice.

Do sada je Specijalni sud u Prištini ispitao tridesetak bivših pripadnika OVK, uključujući i nekoliko ključnih komandanata, poput Ramuša Haradinaja, Fatmira Ljimaja, Sokolja Bašotu, Naima Maljokua, Rustema Mustavu, Samija Ljuštakua, Sokolja Dobrunu, Hazifa Mehmetija, Safeta Šalju i Sabajdina Cenu, podseća RTS.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.