Hag: Objavljivanje presude Ratku Mladiću 22. novembra

Izvor: Blic, 18.Okt.2017, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag: Objavljivanje presude Ratku Mladiću 22. novembra

Sudsko veće Haškog tribunala izreći će 22. novembra prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću povodom optužbi za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine, najavljeno je danas iz Haga.

Presudu će doneti sudsko veće na čelu sa sudijom Alfonsom Orijeom, a biće objavljena u sudinci 1 tog suda, sa početkom u 10 sati.

Reč je o prvostepenoj presudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na koju će moći da se žale i haško tužilaštvo i Mladićeva odbrana.

Haško tužilaštvo je u završnoj reči krajem prošle godine zatražilo od sudskog veća da Mladića osudi na doživotni zatvor, uz obrazloženje da bi kraća kazna bila "uvreda za žrtve, žive i mrtve i uvreda za pravdu", dok je odbrana tražila oslobadjajuću presudu.

Optužnica Mladica tereti za genocid, progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i prisilno premeštanje i za zlocine protiv covecnosti.

U dodatnih pet tacaka, Mladic je optužen i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca i za kršenje zakona i obicaja rata.

Sudenje generalu Vojske Republike Srpske Ratku Mladicu pocelo je u maju 2012. godine, a okončano 15. decembra 2016. godine.

Mladić je uhapšen maju 2011, nakon 12 godina skrivanja u okolini Lazarevca i izručen Hagu.

Vlada Srbije nedavno je na zahtev njegovih branilaca i porodice dala garancije za Mladićevo puštanje na privremenu slobodu iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, a odgovor Haga se i dalje čeka.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Objavljivanje presude Ratku Mladiću 22. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2017

Sudsko veće Haškog tribunala izreći će 22. novembra prvostepenu presudu generalu Ratku Mladiću povodom optužbi za ratne zločine počinjene na teritoriji Bosne i Hercegovine tokom 1992. do 1995. godine, najavljeno je danas iz Haga...Presudu će doneti sudsko veće na čelu sa sudijom Alfonsom Orijeom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.