HAŠKI SUD JE SREDSTVO U RUKAMA NATO I AMERIKANACA Šešelj upozorava: Osudiće Ratka, a onda će ga LIKVIDIRATI

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2021, 08:03

"HAŠKI SUD JE SREDSTVO U RUKAMA NATO I AMERIKANACA" Šešelj upozorava: Osudiće Ratka, a onda će ga LIKVIDIRATI

Predsednik SRS Vojislav Šešelj upozorio je da Haški tribunal želi da se oslobodi Ratka Mladića tako što će izazvati njegovu smrt.

- Nažalost, nisam optimista. Kada bi to bio regularan sud, legalan i legitiman, kad bi sudio po pravu i pravdi, onda bi Ratko Mladić sigurno bio oslobođen jer nema ni jednog jedinog dokaza da je lično učestvovao u nekom zločinu, na bilo koji način. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj sud je političkog karaktera. On je sredstvo u rukama Amerikanaca i NATO i preko Haškog tribunala zapadne sile se i dalje obračunavaju sa srpskim narodom. Sutrašnja presuda Ratku Mladiću je takođe zamišljena kao presuda srpskom narodu u celini, kao što je to bio slučaj sa Radovanom Karadžićem. Ja mislim da će oni sutra saopštiti presudu, a onda gledati i za koji dan da se oslobode Mladića, tako što će izazvati njegovu smrt - rekao je Šešelj.

Lider radikala kaže da sudija nije mogao da se za tri meseca upozna sa predmetom koji ima više hiljada strana i transkripata i milion dokumenata.

- U mom predmetu je sudiji trebalo godinu i po dana. Presuda je unapred napisana i nema mesta za optimizam - rekao je Vojislav Šešelj.

Advokat Toma Fila kaže da novoizabrani sudija za tri meseca nije mogao ni da pročita spise predmeta u postupku koji traje više od 10 godina, te da misli da je presuda unapred napisana.

Pravosnažna presuda nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću biće izrečena danas, saopšteno je iz tzv. Međunarodnog mehanizma za krivične sudove.

Prvostepenom presudom tzv. Haškog tribunala, čiji je rad nasledio tzv. Mehanizam, Ratko Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor.

General Mladić će lično prisustvovati izricanju presude.
Pogledaj vesti o: Hag,   NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.