DOSTOJANSTVENO! Pogledajte reakciju Radovana Karadžića kada je čuo da je osuđen na DOŽIVOTNI ZATVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSTOJANSTVENO! Pogledajte reakciju Radovana Karadžića kada je čuo da je osuđen na DOŽIVOTNI ZATVOR

Prethodno, Karadžić je bio osuđen na 40 godina zatvora

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu izreklo je kaznu doživotnog zatvora bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Srpski heroj i ratni junak sve vreme je bio dostojanstven, nije pokazao nikakav izraz na licu, nije bio iznenađen.

Podsećamo, nakon 10 godina postupka, Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu (naslednik Haškog tribunala) izrekao je danas drugostepenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Haški tribunal osudio je na doživotnu kaznu zatvora bivšeg predsednika Republike Srpske i vrhovnog komandanta njenih oružanih snaga Radovana Karadžića.

Karadžić se oglasio pred samo izricanje drugostepene presude u Hagu. On je poslao četiri svoja aforizma koja je napisao u zatvoru.

Ona glase:
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO SU SUDIJE KOJE SU SUDILE KARADŽIĆU: Ovo je "petorka" koja je donela sramnu presudu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019

Presudu Radovanu Karadžiću donelo je petočlano veće kome je predsedavao danski sudija Van Jonsen. Žalbeno veće Haškog mehanizma osudilo radovana Karadžića na doživotni zatvor...Posle okončanja žalbene faze, konačnu presudu Karadžiću, koji se teretio za najteže zločine počinjene na tlu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Stevandić: Presude Haškog tribunala ućiće u istoriju kao instrument uvođenja sile, a ne pravde

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Mar.2019

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Haški tribunal ostao na istom fonu geopolitičkih razračunavanja i instrument sile, a ne instrument za utvrđivanje pravde, odgovornosti ili pomirenja među narodima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Advokati o presudi Karadžiću: Činjenično stanje nije promenjeno

Izvor: RTS, 20.Mar.2019

Kazna od 40 godina ili doživotni zatvor – za Radovana Karadžića je mala razlika, ocenjuju advokati Branislav Tapušković i Slobodan Zečević. Oni su gostujući na RTS-u istakli da je drugostepena presuda Žalbenog veća Mehanizma za krivične sudove u Hagu prvom predsedniku Republike Srpske,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.