Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2020, 13:37

Ajaks vraća svoju decu: Prvi stigao za 5.000.000, drugi stiže za 12.000.000

Popunjeno Destovo mesto

Ajaks je rešio da prelazni rok zatvori povratkom svoje dece.

Klub im Amsterdama je danas potvrdio 5.000.000 evra težak transfer desnog beka Šona Klajbera (26) iz Utrehta koji je potpisao na četiri godine. On je ponikao u Ajaksu u kojem nikada nije dobio šansu pa ga karijera dalje vodila kroz Nujvehejn, Gajnord i Utreht gde je debitovao u profesionalnom fudbalu. Sedam sezona je nosio dres Utrehta, a prvu veliku šansu mu je pružio današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ajaksov trener Erik Ten Hag sa kojim je uspešno sarađivao dve i po godine.

Posle prodaje Seržinja Desta u Barselonu, holandski velikan je tragao za zamenom na poziciji desnog beka i Ten Hag se setio svog pulena Klajbera. Ajaks je na kraju ispunio trenerovu želju. Očekuje se da će Klajber za početak ipak biti samo alternativa Mazrauiju koji je projektovan kao starter na desnom boku.

Pored njega, Ajaks radi na transferu još jednog svog deteta. Daleko zvučnijeg i poznatijeg imena od Klajbera. Reč je o Verderovom plejmejkeru Daviju Klasenu koji je ponikao u Ajaksu i stigao do kapitenske trake prvog tima u kojem je odigrao 182 meča za šest sezona pre nego što je u leto 2017. prešao u Everton za 27.000.000 evra. Tamo se nije proslavio i posle godinu dana je prodat Verderu za duplo manju sumu. Na Vezeru je oživeo karijeru i Ajaks ga sada želi kao zamenu za Donija van de Beka koji je otišao u Mančester Junajted. Kopljanici su ponudili Verderu 12.000.000 evra što su Nemci prihvatili zbog finansijke krize u klubu i sada se čeka na dogovor dve holandske strane.

Ajaks je ovog leta doveo ofanzivca Mohameda Kudusa iz Nordsjelanda za 9.000.000 evra, a stigao je i talentovani Brazilac Entoni iz Sao Paula za 15.750.000 evra pošto je njegov transfer dogovoren još zimus. U klub se vratio i veteran Stekelenburg da bude rezerva Onani tako da bi sa Klasenovim dolaskom bio završen prelazni rok što se kupovina tiče.

Klub su napustili promašaji poput Razvana Marina, Lisandra Magaljana i Karela Etinga koji su otišli na pozajmice. Za 80.000.000 evra su prodati starteri Zijeh, Van de Bek i Veltman, a istekla je pozajmica Rajana Babela.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.