Završen sastanak Vučića, Tačija i Mogerinijeve

Izvor: RTS, 24.Jun.2018, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen sastanak Vučića, Tačija i Mogerinijeve

U Briselu je završena nova runda dijaloga Beograda i Prištine na visokom nivou. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači sastali su se najpre odvojeno sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini nakon čega je usledio trojni sastanak.
19.30 – Završen razgovor Vučića i Tačija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Briselu. 
18.05 – Kako javlja dopisnik RTS-a iz Brisela, u toku je sastanak Vučića i Mogerinijeve u četiri oka, nakon čega je moguć sastanak Vučića i Tačija nasamo a zatim ponovo trojni sastanak. 
17.50 – Teški razgovori, naše pozicije su i dalje značajno udaljene, kaže potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodaje da pitanje Kosova nije rešena stvar.
16.40 – Počeo trojni sastanak Aleksandra Vučića, Hašima Tačija i Federike Mogerini, javlja dopisnik RTS-a iz Brisela.

15.55 – Federika Mogerini se sastala i sa Hašimom Tačijem uoči trojnog sastanka.

15.20 – Počeo bilateralni sastanak Aleksandra Vučića i Federike Mogerini. Vučić pri dolasku na razgovore nije davao izjave novinarima.

Trojni sastanak Vučića i Tačija sa Federikom Mogerini počeo je posle 16.30 časova. Prethodno je prvo predsednik Srbije stigao na bilateralni razgovor sa visokom predstavnicom EU, a zatim je usledio sastanak Tačija i Mogerinijeve.
U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, nakon čega sledi i trilateralni sastanak.
Prilikom dolaska u zgradu Evropske službe za spoljne poslove predsednik Vučić se nije obraćao medijima.
Predsenik Srbije je prethodnih dana je rekao da nema prevelika očekivanja ali da je reč o prilici da se iznesu i zastupaju interesi Srbije i spremnost Beograda za kompromis.
Hašim Tači je danas za Dojče vele rekao da bi konačan dogovor između Beograda i Prištine trebalo da bude postignut najkasnije do kraja marta sledeće godine.  
Novinarima pri dolasku na sastanak u Brisel je rekao da današnji sastanak označava početak poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa.   
Razgovorima na najvišem nivou je prethodio tehnički dijalog Beograda i Prištine. Poslednji put razgovori na tehničkom nivou su vođeni sredinom marta kada nije bilo napretka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastao u četiri oka sa Mogerini, prethodili intenzivni razgovori

Izvor: Blic, 24.Jun.2018

U Briselu je počeo sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokom predstavnicom EU i posrednicom u dijalogu Beograda i Prištine, Federikom Mogerini. Bilaterlani sastanci Mogerini sa Vučićem, a zatim i sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem prethode zajedničkom sastanku trojke, kojim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.