Vučić se sastao s Mogerini, s Tačijem razmenio nekoliko rečenica

Izvor: BKTV News, 16.Maj.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao s Mogerini, s Tačijem razmenio nekoliko rečenica

Srpski predsednik Aleksandar Vučić u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini u Sofiji je razmenio nekoliko reči sa predsednikom privremenih institucija Prištine Hašimom Tačijem.

Vučić je, inače, u razgovoru s šeficom diplomatije >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << EU Federikom Mogerini ponovio da je Srbija spremna za dijalog u svakom trenutku, ali da su preduslov za to da se sprovedu potpisani sporazumi iz Brisela i formira ZSO, te da bude jasno iskazano da druga strana takođe pristaje na kompromise.

"Da dolazimo na dijalog, možete da ga zakažete kad hoćete, ali prvo da se završi započeti proces i formira ZSO, a drugi uslov je da je druga strana spremna na kompromisne razgovore. A da dolazimo na razgovore i da nam drže pridike o teritoriji, a samo ih teritorija zanima, to su stvari koje smo postavili na jasan način", porucio je VUčić.

Upitan da li je razgovarao s kovoskim predsednikom Hašimom Tačijem, koji je takođe imao susret s Mogerini, Vučić je rekao da je razmenio nekoliko kurtoaznih rečenica "to je to".

Kurc nakon sastanka s Vučićem: Srbija zemlja koja prednjači na Balkanu

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Tačijem "nekoliko kurtoaznih rečenica i to je to"

Izvor: B92, 16.Maj.2018

Sofija -- Predsednik Aleksandar Vučić “razmenio je nekoliko reči” u Sofiji sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, javlja reporter B92 iz glavnog grada Bugarske...Vučić je sa Tačijem razmenio nekoliko reči u prisustvu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini...Vučić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.