Vučić sa Tačijem – sporenje oko vojske Kosova

Izvor: RTS, 07.Mar.2017, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa Tačijem – sporenje oko vojske Kosova

Srpski premijer Aleksandar Vučić oštro se konfrotirao Hašimu Tačiju oko formiranja vojske Kosova u današnjem telefonskom razgovoru, saznaje RTS.
Aleksandar Vučić i Hašim Tači su se oko pitanja formiranja vojske našli na potpuno suprotnim pozicijama.

Vučić je u razgovoru istakao da bi formiranje vojske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosova donelo dodatnu nestabilnost za sve.
Dogovoreno je ipak da se razgovori nastave kako situacija ne bi izmakla kontroli i kako bi se sačuvao mir, saznaje RTS.
Ranije danas iz Kabineta premijera saopšteno je da su Vučić i Tači telefonom razgovarali o značaju i posledicama posete Federike Mogerini regionu Zapadnog Balkana.
Dopisnik RTS-a iz Prištine javio je danas da je Tači predao predsedniku kosovske skupštine Kadriju Veseliju predlog novog zakona o Bezbednosnim snagama Kosova, koje bi trebalo da prerastu u kosovsku vojsku.
O razgovoru s Vučićem saopštenje je izdao Tačijev kabinet. Navedeno je da je Tači s premijerom Srbije razgovarao o značaju i posledicama posete šefice evropske diplomatije Federike Mogerini Balkanu, kao i o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine. Tači je dodao da je bilo reči i o realizaciji sporazuma iz Brisela.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić s Tačijem " sporenja oko "Vojske Kosova"

Izvor: B92, 07.Mar.2017

Srpski premijer Aleksandar Vučić razgovarao je s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem telefonom i o formiranju oružanih snaga na Kosovu...Kako navodi RTS, Vučić se "oštro konfrotirao" Tačiju oko formiranja "Vojske Kosova", odnosno, njih dvojica su se povodom tog pitanja našli na "potpuno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.