Veselji priprema ponudu za kosovsku opoziciju

Izvor: Blic, 21.Mar.2016, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji priprema ponudu za kosovsku opoziciju

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji, sačekaće da bude izabran na mesto lidera Demokratske partije Kosova i inauguraciju Hašima Tačija za predsednika, pa će inicirati dijalog sa opozicionim partijama, a na stolu neće biti isključeno ni pitanje prevremenih izbora, piše prištinska Koha ditore.

Opozicija, međutim, tvrdi da je ostavka aktuelne vlade elementarni uslov za dalji nastavak rešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << političkog problema na Kosovu, te da prethodno treba prekinuti dijalog Beograda i Prištine i odustati od formiranja Zajednice srpskih opština.

Veselji, kako se navodi, priprema teren za početak dijaloga sa opozicionim partijama kako bi se prevazišla politička kriza.

Predsednik skupštine je, podseća se, prošle nedelje najavio da će uskoro inicirati dijalog i da će njegove ponude biti ozbiljne.

Pozivajući se na svoje izvore, ovaj prištinski dnevnik piše da Veselji ponudu dati kada se dva važna procesa okončaju - kada prođe inauguracija Hašima Tačija na čelo predsedništva i kada Veselji bude izabran na čelo DPK.

“Ne može ništa da se ponudi dok se ne okončaju ova dva procesa, koja su za DPK veoma važna”, navodi list neimenovani izvor.

Očekuje se, naime, da će ova dva uslova biti ispunjena za nekoliko sedmica.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.