Veselji obavestio Tačija da vladajuća koalicija neće predložiti novog mandatara, hoće izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2019, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veselji obavestio Tačija da vladajuća koalicija neće predložiti novog mandatara, hoće izbore

Predsednik Demokrtaske partije Kosova i predsednik parlamenta Kadri Veslji obavestio je danas predsednika Kosova Hašima Tačija da vladajuća koalicija, čiji je on lider, "nema nameru" da predloži novog mandatara za sastav Vlade Kosova nakon ostavke premijera Ramuša Haradinaja.

On je u pismu Tačiju rekao da na osnovu aktuelnih okolnosti i političke volje partija na vlasti, izbori ostaju najbolja opcija za zemlju.

Veselji je takođe obavestio predsednika Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je za ponedeljak zakazao sednicu Predsedništva na kojoj će na dnevnom redu biti pitanje pripreme za održavanje sednice Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da se glasa o raspuštanju sadašnjeg saziva kosovskog parlamenta.

Na osnovu Ustava predsednik ima pravo da u dva navrata aktuelnoj vladajućoj koaliciji omogući da predloži novog premijera, međutim stav vladajuće koalicije iznet u pismu Veseljia i zahtevi za vanredne izbora svih stranaka opozicije neminovno vode ka vanrednim parlamentarnim izborima.

Izbori bi trebalo da budu održani najkasnije u roku ne kraćem od 30 i ne dužem od 45 dana.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.