Izvor: Press, 31.Avg.2017, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA TAČIJEM: Hapšenje Mitrovića je vrhunac licemerja Prištine!

Hapšenje Bogdana Mitrovića je vrhunac licemerja, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je na današnjem sastanku sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem otvorio i pitanje hapšenja Mitrovića.
Foto: Tanjug
Vučić je u Briselu naglasio da se to hapšenje nije smelo dogoditi. 
- U pitanju je čovek koji ima tri ćerke i dva sina, koji je tamo išao mnogo puta i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prijavio se na listu. Interesantno je da ga je prijavio komšija koji mu je uzurpirao i oduzeo imovinu. Prijavio ga je posle 18 godina, valjda plašeći se da će mu je tražiti nazad. To je vrhunac licemerja - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 
On je posle sastanka sa predsednikom Kosova i šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini naglasio da će Srbija pratiti slučaj Mitrović i da se nada brzom rešenju.  Od konkretnih pitanja, koja su već bila deo dijaloga Beograda i Prištine, potvrđen je dogovor o pravosuđu, najavljeno otvaranje Mosta na Ibru do kraja godine i konstatovano da po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština Priština nije načinila nikakav napredak, rekao je predsednik Srbije novinarima u Briselu.
Vučić je istakao da bi rešenje istorijskih odnosa Srba i Albanaca mnogo značilo i za Beograd i za Prištinu, te da će se ti razgovori nastaviti, mada, istakao je, niko nije preveliki optimista.
Ipak, rekao je Vučić, "vidimo malu šansu rešavanje istorijskog pitanja između Srba i Albanaca i moramo da je iskoristimo".
- Vredi probati zbog budućnosti - rekao je Vučić.
Razmotrena su, kako je rekao, i sveukupna regionalna pitanja.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.