Trenta: Italija će nastaviti da podržava BSK

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Sep.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trenta: Italija će nastaviti da podržava BSK

Ministarka odbrane Republike Italije, Elizabeta Trenta obećala je danas u Prištini da će njena zemlja nastaviti da podržava Bezbednosne snage Kosova i njene pripadnike obukama na polju logistike, o čemu je danas potpisan sporazum sa Ministarstvom BSK.

Tokom susreta sa italijanskom ministarkom, predsednik Kosova Hašim Tači, je kako je saopšteno, govorio o procesu dijaloga Kosova i Srbije, o jačanju >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobrosusedskih odnosa i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i o procesu transformisanja Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage Kosova.

„Zahvaljujem vam se na konstantnoj podršci koju je Italija dala i koju nastavlja da daje Kosovu. Uz vašu podršku i podršku ostalih zemalja članica NATO-a, Bezbednosne snage Kosova su postale multietničke, profesionalne snage po NATO standardima“, rekao je Tači.

Tokom susreta ministra Bezbednosnih snaga Kosova, Rustema Beriše i italijanske ministarke odbrane je potpisan Memorandum o saradnji

 Ministarstva BSK i Ministarstva odbrane Italije.

"Memorandum o saradnji Ministarstva BSK i Ministarstva odbrane Republike Italije predviđa bilateralnu saradnju u obuci, obrazovanju, edukaciji i razmeni iskustava na putu evropskih integracija i drugo", navodi se u saopštenju.

Ministarka Trena je poručila da će Italija nastaviti da pruža podršku procesima kroz koje prolazi Kosovo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.