Tači za hitnu odluku o o formiranju Oružanih snaga Kosova

Izvor: B92, 09.Feb.2017, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači za hitnu odluku o o formiranju Oružanih snaga Kosova

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači rekao je da Skupština Kosova hitno treba da odluči o formiranju Oružanih snaga Kosova, naglasivši da više nema vremena za gubljenje

"Dobro je što je danas u Skupštini Kosova bila rasprava o stvaranju Vojske Kosova, međutim ne treba politizovati svako pitanje. Potrebna je odluka Skupštine o stvaranju Oružanih snaga. Treba iči na glasanje a ne na polarizacije", rekao je on za RTK.

Tači koji je u poseti Briselu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je i da je to pitanje moglo da se okonča još 2014 godine.

"Pošto se to (formiranje Vojske Kosova) tada nije dogodilo sada nema vremena da se gubi ni jedan dan, a kamo li nedelje i meseci", izjavio je on.

Kosovski predsednik je ocenio i da su iscrpljenje sve mogućnosti da se ubedi Srpska lista da glasa za Vojsku Kosova.

"Na nesreću, oni su pod uticajem Beograda, a ne možemo čekati volju Srbija da bi osnovali Oružane snage, jer oni nikada neće biti raspoloženi za formiranje Vojske Kosova", rekao je Tači.

On je napomenuo i da, ako se Srpske lista ne uveri u potrebu stvaranja Oružanih snaga, onda treba izmeniti i dopuniti Zakon o bezbednosnim snagama Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.