Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Nov.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači u Parizu razgovarao s Putinom o normalizaciji odnosa s Beogradom

Predsednik Kosova Hašim Tači objavio je danas da se u Parizu po prvi put susreo sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom s kojim je razgovarao o procesu normalizacije odnosa sa vlastima u Beogradu.

"Dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije je mogućnost postizanja sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma i bio je u fokusu našeg razgovora. U vezi s ovim pitanjem predsednik Putin je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << jasan: 'U slučaju da vi (Beograd i Priština) postignete mirovni sporazum Rusija će podržati taj sporazum", napisao je Tači na Fejsbuku.

Tokom boravka u Parizu i učešća u manifestacijama povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, Tači se susreo s predsednikom SAD Donaldom Trampom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, kancelarkom Nemačke Angelom Merkel i drugim zvaničnicima.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Vladimir Putin,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.