Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja

Izvor: N1 televizija, 25.Sep.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom Organizacije za islamsku saradnju (OIS) Jusefom bin Ahmadom Al-Otaiminom od koga je zatražio podršku OIS-a za nova priznanja nezavisnosti Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, Tači i Al-Otaimin su na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarali o mogućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << produbljivanja saradnje Kosova i 57 država članica Organizacije za islamsku saradnju.

Predsednik Tači je zatražio od sekretara Al-Otaimina podršku OIS-a u procesu povećanja broja priznanja Kosova, u procesu učlanjenja Kosova u Interpol i ostale međunarodne organizacije.

"OIS je i u prošlosti podržavao Kosovo u povećanju broja priznanja i učlanjenju u međunarodne organizacije. Očekujemo nastavak vaše podrške", rekao je tokom sastanka kosovski predsednik.

Navodi se i da je generalni sekretar Organizacije za islamsku saradnju rekao da će OIS nastaviti s podrškom Kosovu. Sastanku su prisustvovali i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja KiM

Izvor: B92, 25.Sep.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom Organizacije za islamsku saradnju (OIS) Jusefom bin Ahmadom al-Otaiminom...Od njega je zatražio podršku OIS-a za nova priznanja nezavisnosti Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije...Kako je saopšteno iz kabineta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.