Tači sutra na sednici Saveta bezbednosti UN o vojsci Kosova

Izvor: Beta, 16.Dec.2018, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači sutra na sednici Saveta bezbednosti UN o vojsci Kosova

Predsednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku na kojoj će na zahtev Srbije i Rusije biti razmotreno pitanje transformacije Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova.Tači je novinarima na prištinskom aerodromu uoči polaska za Njujork rekao da je, nezavisno od rasprave na sednici Saveta bezbednosti UN, transformacija "nepovratan proces koji samo može da bude sve snažniji"."Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osećaju sigurnim", kazao je Tači.On je ocenio da je formiranjem vojske i postizanjem  širokog političkog i gradjanskog konsenzusa za dijalog sa Srbijom, Kosovo prethodnih dana ostvarilo "izuzetan uspeh". Na sednici Saveta bezbednosti UN, zakazanoj za 21 čas po srednjoevropskom vremenu, govoriće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zahtev za održavanje sednice zatražila je Srbija, a podršku za to je dobila od Rusije.Skupština Kosova usvojila je u petak tri zakona kojim se Bezbednosne snage transformišu u Oružane snage Kosova bez promene imena.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Vojska Srbije,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tači uoči sednice SBUN: Transformacija KBS je nepovratan proces

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, na kojoj će na zahtev Srbije i Rusije biti razmotreno pitanje promene mandata Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS), čime je otvoren put transformacije ovih snaga u vojsku. Tači je novinarima na prištinskom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.