Tači se odvojeno sastao sa Metom i Ramom

Izvor: B92, 05.Jun.2020, 17:02

Tači se odvojeno sastao sa Metom i Ramom

Dan nakon izbora nove prištinske vlade sa premijerom Avdulahom Hotijem na čelu, predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači otputovao je u Tiranu.

Tači se u Tirani sastao s predsednikom i premijerom Albaniije Iljirom Metom i Edijem Ramom.

Rama je nakon sastanka sa Tačijem na Tviteru objavio zajednički selfi, na kojoj su obojica nasmejani.

"Sa predsednikom Kosova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle razgovora kao i uvek bratskog”, napisao je Rama.

Prethodno je Tačija primio predsednik Meta.

Po dolasku u Tiranu juče, Tači je albanskim medijima rekao da je došao u prijateljsku posetu i da će sa političkim liderima razgovarati o aktuelnim političkim dešavanjima u, kako je rekao, “obema zemljama”.

Inače, ovo je prva poseta Tačija Tirani nakon smirivanja epidemiološke situacije usled koronavirusa.

Prištinska Gazeta ekspres piše da je i u Prištini i u Tirani “vruća politička klima”, zbog izbora nove vlade, odnosno zbog rasprave o izbornoj reformi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tači otputovao u Tiranu, sastao se sa Ramom i Metom

Izvor: Blic, 05.Jun.2020

Dan nakon izbora nove prištinske vlade na čelu sa premijerom Avdulahom Hotijem, predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači otputovao je u Tiranu, gde se sastao sa predsednikom i premijerom Albaniije, Iljirom Metom i Edijem Ramom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.