Tači sa ambasadorima Kvinte uoči susreta s Vučićem

Izvor: B92, 19.Jun.2018, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači sa ambasadorima Kvinte uoči susreta s Vučićem

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je sa ambasadorima Kvinte i šeficom kancelarije EU na Kosovu, uoči sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Predsednik Tači je obavestio je ambasadore da je primio poziv visoke predstavnice Federike Mogerini za novi sastanak u Briselu, u nedelju, 24. juna. Predstavnici država Kvinte su još jednom potvrdili njihovu podršku početku poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << faze dijaloga Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa dve države", navodi se u saopštenju iz kabineta predsednika Kosova.

Tači je rekao da je Kosovo je spremno za dijalog i za normalizaciju odnosa i dodao da je potrebno što šire uključivanje političkih partija, civilnog društva i medija.

Prethodno je Tači rekao da će se na sastanku sa Vučićem razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujučeg sporazuma Prištine i Beograda.

"Potvrdili smo učešće, naše ekipe će se susresti narednih dana, dok će susret predsednika biti u nedelju. Imaćemo stalne kontakte s našim međunarodnim prijateljima, kako bismo imali bolju koordinaciju", kazao je danas Tači novinarima.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.