Tači razgovarao sa američkim kongresmenom Kejsom

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Maj.2019, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači razgovarao sa američkim kongresmenom Kejsom

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je danas u Prištini sa američkim kongresmenom Edom Kejsom o bilateralnoj saradnji i regionalnom miru i stabilnosti, saopšteno je iz kosovskog predsedništva.

Tači i kongresmen Kejs razgovarali su između ostalog i o doprinosu američkih vojnika u okviru Kfora, američkim investicijama na Kosovu i o političkoj situaciji u regionu.

Kejs je potvrdio da su SAD i dalje nepokolebljiv partner Kosova i da se ponosi službom >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << članova Nacionalne garde Havaja koju pružaju KFOR-u, navodi se u saopštenju.

"Američki vojnici su naši heroji. Oni rade izvanredan posao na Kosovu i uživaju poštovanje svih zajednica. Američki vojnici su naša nada i poverenje", rekao je Tači.

Kongresmen Kejs je podsticao nastavak dijaloga Beograda i Prištine, i postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom, koji će kako je rekao, ojačati mir i stabilnost u regionu i ubrzati proces evroatlantskih integracija Kosova, navodi se u saopštenju objavljenom na vebsajtu kosovskog predsedništva.

Tači je rekao da su pisma predsednika SAD Donalda Trampa vodič Kosova u postizanju konačnog sporazuma sa Srbijom.

"Dijalog je jedina alternativa i što više bude kasnilo njegovo ponovno započinjanje, to će više trajati procesi integrisanja", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.