Tači proglasio Kurtija mandatarom

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači proglasio Kurtija mandatarom

Kosovski predsednik Hašim Tači objavio je odluku kojom je i zvanično Aljbina Kurtija proglasio mandatarom za formiranje sledeće kosovske vlade.
"Nakon prihvatanja predloga mandatara za formiranje vlade, zvanično sam skupštini poslao predsedničku odluku na ime kandidata za premijera. Ovo je vrlo važan korak za stvaranje novih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << institucija i ustavni rok za formiranje vlade počinje danas", napisao je Hašim Tači u objavi na Fejsbuk profilu.

Tači je prethodno saopštio da je Kurtiju zakazao da danas u 12 časova dođe u Predsedništvo i preuzme odluku, što je Kurti odbio da učini.
Ranije danas iz Samopredeljenja su obavestili javnost da su pismom obavestili Tačija da je njihov kandidat za premijera Aljbin Kurti.
Kurti je nakon toga javno poručio predstavnicima Demokratskog saveza Kosova da imaju još dve nedelje da se dogovore o eventualnoj koaliciji.
Duže od tri meseca predstavnici Samoopredeljenja i Demokratskog saveza, dve stranke pobednice izbora održanih 6. oktobra, razgovaraju o formiranju koalicije. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.