Tači preti novim merama ako Srbija nastavi da bude agresivna

Izvor: RTS, 29.Apr.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači preti novim merama ako Srbija nastavi "da bude agresivna"

Nema dogovora o KiM dok se SAD ne uključe, jer se Evropska unija pokazala nesposobnom, izjavio je u Berlinu kosovski predsednik Hašim Tači.
Hašim Tači je zapretio novim merama, ako Srbija, kako kaže, nastavi da bude agresivna.

Tači je novinarima rekao da Priština želi da se SAD uključe u dijalog, jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU pokazala kao nepouzdan pregovarač.
"Nema dogovora dok se SAD ne uključe, jer se EU pokazala nesposobnom", rekao je Tači i tvrdi da Unija nije jedinstvena i ne može da reši problem Kosova, već to može samo SAD.
Tači je ponovio i da će tražiti da se Preševo, Bujanovac i Medveđa priključe Kosovu.
Na pitanje da li će danas razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Tači je rekao: "Naravno".
Član kosovske delegacije u Berlinu je i premijer Ramuš Haradinaj, ali, kako piše prištinski Ekspres, on će bojkotovati sastanak sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini zbog neslaganja po pitanjima korekcije granice i taksi na robu iz Srbije i BiH. 
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači prijeti novim mjerama ako Srbija nastavi "da bude agresivna"

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Apr.2019

BERLIN - Predsjednik Kosova Hašim Tači zaprijetio je danas novim merama, ako Srbija, kako kaže, nastavi da bude agresivna.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.