Tači pozdravio odluku o ukidanju reciprociteta

Izvor: RTS, 06.Jun.2020, 11:26

Tači pozdravio odluku o ukidanju "reciprociteta"

Vladinu odluku o uklanjanju "reciprociteta" pozdravio je kosovski predsednik Hašim Tači rekavši da je sada odgovornost na Beogradu.
Hašim Tači je pozdravio današnju odluku vlade da ukloni sve barijere koje je, kako je naveo, "Srbija do sada koristila kao izgovor za blokiranje dijaloga za normalizaciju međudržavnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odnosa".

"Sada međunarodni pritisak mora da bude usmeren na Srbiju kako bi se nastavio dijalog bez gubljenja vremena, a koji mora da se završi međusobnim priznanjem dveju zemalja", naveo je Tači. 
Nova kosovska vlada premijera Avdulaha Hotija poništila je odluke kojima je izrečena "mera reciprociteta" prema centralnoj Srbiji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Sada međunarodni pritisak da se usmeri na Srbiju"

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Hašim Tači je ocenio, nakon ukidanja "mera reciprociteta" Prištine da se "međunarodni pritisak sada mora usmeriti na Srbiju da bi se nastavio dijalog"...On tvrdi da je "Srbija iskoristila tu meru kao izgovor" da blokira dijalog između Beograda i Prištine..."Sada se međunarodni pritisak mora usmeriti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.