Tači od Kurtija traži da predloži mandatara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 16:53

Tači od Kurtija traži da predloži mandatara

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je danas od lidera Pokreta Samoopredeljenje Aljbina Kurtija da predloži mandatara za sastav nove prištinske vlade.

Tači je, kako je prenela RTK, Kurtiju uputio dva pisma, u prvom ga obaveštava o svojim obavezama nakon izglasavana nepoverenja aktuelnoj vladi i od Kurtija traži da u ime Pokreta Smoopredeljenje predloži kandidata za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << formiranje nove vlade.

U drugom pismu Tači informiše Kurtiju da je jučerašnji konsultativni sastanak s predstavnicima parlamentarnih stranaka bio sazvan da bi se procenilo koja je opcija u ovom trenutku za Kosovo bolja, formiranje nove parlamentarne većine i vlade Ili raspuštanje parlamenta.

Kurti je, inače, na tim konsultacijama isključivo zastupao stav o raspisivanju novih vanrednih parlamentarnih izbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tači traži od Kurtija da predloži mandatara

Izvor: B92, 02.Apr.2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači zatražio je od Aljbina Kurtija da predloži mandatara za sastav nove prištinske vlade...Tači je, kako je prenela RTK, Kurtiju uputio dva pisma, u prvom ga obaveštava o svojim obavezama nakon izglasavana nepoverenja aktuelnoj vladi i od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.