Tači o pripajanju: Ne budimo robovi zloglasnog Rankovića

Izvor: N1 televizija, 08.Sep.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači o pripajanju: Ne budimo robovi "zloglasnog" Rankovića

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da će izražena volja građana Preševa, Bujanovca i Medveđe o pripajanju Kosovu biti razmatrana u okviru demarkacije granice sa Srbijom u dužini od 430 kilometara.

On je na Facebook nalogu napisao da Srbija i Kosovo ne treba da budu robovi zloglasne politike Aleksandra Rankovića (potpredsednik Jugoslavije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i osnivač i šef Ozne, kasnije Udbe.)

"To pitanje se može rešiti. Ne smemo biti robovi 'zloglasnog' Aleksandra Rankovića, već treba da radimo na ispravljanju istorije i jačanju sigurnosti za evropsku budućnost", naveo je Tači.

Prema Tačijevim rečima, rezultat mirovnog sporazuma Kosova i Srbije biće uzajamno priznanje, nakon čega će uslediti priznanje kosovske nezavisnosti od pet država EU, članstvo Kosova u Savetu Evrope, OEBS-u i povlačenje veta Rusije u Savetu bezbednosti kao preduslov za članstvo Kosova i u UN.

"Ovaj sporazum bi doneo mir i stabilnost u regionu, a Kosovu bi bio otvoren put za sigurno i brzo članstvo u NATO i EU", naveo je predsednik Kosova.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.