Tači najavio tužbu protiv Srbije za genocid

Izvor: NTV.rs, 26.Maj.2015, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači najavio tužbu protiv Srbije za genocid

NJUJORK – Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači rekao je danas na sednici Saveta bezbednosti UN o Kosovu da će Priština uskoro pokrenuti tužbu protiv Srbije za genocid i zatražiti odštetu, a prema njegovim rečima, za to je pripremljena odgovarajuća dokumentacija.
Tači je u februaru ove godine u razgovoru za tursku agenciju „Anadolija“ prvi put najavio mogućnost podnošenja tužbu protiv Srbije i najavio da Kosovo, koje nije član UN, “traži >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << pravni osnov“ za tužbu.
On je takođe naveo da će Priština zatražiti ratne reparacije, ne precizirajući kada bi tužba trebalo da bude podnesena Međunarodnom sudu pravde.
Tači je početkom ovog meseca, posle odbijanja Srbije da mu pruži gostoprimstvo u Beogradu, gde je bio pozvan na konferenciju u organizaciji jedne nevladine organizacije, ponovio za bečki list „Standard“ da Priština sa svojim saveznicima i advokatima priprema tužbu protiv Srbije.
Povodom Tačijeve izjave „Anadoliji“ reagovao je srpski ministar rada Aleksandar Vulin, koje je ocenio da je ova ideja „opasna“ i istakao da Priština i Beograd ne mogu da pregovaraju, ako bude podignuta tužba za genocid, jer „te stvari isključuju jedna drugu“.
Tanjug 26 Maj 2015 18:00
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

UN: Osnovati specijalni sud za zločine OVK

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2015

NEW YORK - U Njujorku je završena sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj je šef srpske diplomatije Ivica Dačić naglasio da Beograd očekuje da Priština što pre usvoji odluku o formiranju specijalnog suda i poručio da je formiranje Zajednice srpskih opština za Beograd ključno pitanje u okviru...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.