Tači je tražio da ga zamenim

Izvor: B92, 25.Jun.2021, 11:35

"Tači je tražio da ga zamenim"

Bivša predstavnica Prištine u SAD Vljora Čitaku rekla je da joj je nekadašnji predsednik privremenih institucija Hašim Tači tražio da ga zameni na toj funkciji.

On je podneo ostavku kada je potvrđena optužnica protiv njega pred Specijalnim sudom za ratne zločine biše OVK u Hagu.

"O tome smo pričali pre godinu dana. Malo je nekorektno sa moje strane što pričam o tome", rekla je Čitakuova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na TV Kljan Kosova i dodala da je odbila tu ponudu, jer joj je izgledalo nemoralno da je u tom trenutku prihvati, prenosi Ekonomija online.

"To pitanje je pokrenuto i moj odgovor je bio ne, jer sam političku i institucionalnu karijeru izgradila radom i činilo mi se izuzetno teško, posebno zbog mog odnosa s predsednikom Tačijem, da sednem u tu fotelju dok se čeka objavljivanje optužnice i kada je postalo jasno da će optužnica biti potvrđena. To mi se činilo nemoralnim", rekla je Vljora Čitaku.

Govoreći o Specijalnom sudu, ona je kazala da se tamo sudi tzv.OVK a ne pojedincima, kao i da su pritvoreni Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići jer su lideri te paravojne formacije.

Čitakuova je dodala da se neće na konvenciji Demokratske partije Kosova (DPK) 3. jula kandidovati za predsednicu stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.