Tači i nigerijski guverner trgovali organima

Izvor: Akter, 10.Feb.2016, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i nigerijski guverner trgovali organima

Asocijacija lekara Nigerije optužila je nigerijskog milijardera Ročasa Okoroču da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji, u saradnji sa bivšim kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, ali i sa zvanicnicima Turske i Hrvatske, piše "Blic" pozivajući se na strane agencije

Kako prenosi list, predsednik asocijacije Filip Ndžemanze govorio je o tome na hitnom sastanku koji je organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u Overiju, glavnom gradu nigerijske savezne države Imo, čiji je guverner Okoroča.

"Prvi put u istoriji jedna vlada učestvuje u trgovini organima. Vlada države Imo koristi medicinske institucije kako bi omogućila trgovinu ljudima", tvrdi Ndžemanze.

Predsednik asocijacije nigerijskih lekara govorio je o nedavnim putovanjima guvernera Okoroče u Tursku, na Kosovo, u Hrvatsku, u Južnu Afriku i u azijske zemlje, prenosi "Blic".

"Imamo posla sa međunarodnom mrežom na čelu sa Ročasom Okoročom u Nigeriji. Bivši premijer Kosova Hašim Tači, koji je na čelu trgovine organima u Evropi, njegov je prijatelj", rekao je Ndžemanze.

Vladina kancelarija je saopštila da su te optužbe "stara prica kojom su se bavile nigerijske bezbednosne službe", piše "Blic".

Još se navodi da je Okoroča posetio Kosovo u martu 2012. godine kada se sastao sa tadašnjim Tačijevim zamenikom Bedžetom Pacolijem i ministrom trgovine Mimozom Kusari Ljiljom.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.