Tači bez tima u Briselu?

Izvor: RTS, 21.Jun.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači bez tima u Briselu?

Kosovska opozicija odbila je poziv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da učestvuje u nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom i nastavlja da mu osporava pravo da on vodi predstojeću rundu, u nedelju u Briselu, jer za to, kako kažu, nema saglasnost parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hašim Tači je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, uoči nastavka dijaloga sa Beogradom, rekao da on kao predsednik ima mandat i ustavnu obavezu da predstavlja "državu Kosovo na međunarodnoj sceni i da vodi dijalog sa severnim susedom do kraja", preneo je portal Koha.net.

Taj medij piše da će Tači u Brisel putovati sam, jer ni nakon godinu dana nije uspeo da formira radnu grupu za dijalog, pošto opozicija odbija da prihvati da on bude "glavni pregovarač".
Opozicija i kosovske nevladine organizacije smatraju da je "vrlo opasno" da samo Tači predstavlja Prištinu u završnoj fazi dijaloga sa Beogradom.
Kako objašnjavaju, ako bude postignut bilo kakav dogovor, on neće moći da bude ratifikovan u parlamentu bez širokog političkog konsenzusa političkih partija.
Portal podseća da je za ratifikaciju bilo kojeg "međunarodnog sporazuma" u kosovskom parlamentu potrebna dvotrećinska većina, odnosno 80 poslaničkih glasova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koha: Tači u nedelju sam i bez ovlašćenja u Briselu

Izvor: Blic, 21.Jun.2018

Kosovska opozicija odbila je poziv predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija da učestvuje u nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom, i nastavlja da mu osporava pravo da on vodi predstojeću rundu koja se održava u nedelju u Briselu jer za to, kako kažu, nema saglasnost...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.