Tači: Vojska Kosova do kraja godine, niko to neće sprečiti

Izvor: B92, 23.Sep.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Vojska Kosova do kraja godine, niko to neće sprečiti

Njujork -- Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da će Kosovo do kraja godine imati svoju vojsku i da nikome neće biti dozvoljeno da to blokira.

Kako kaže, uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora.

"Planom A ili kroz plan B, Kosovo će do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove godine imati svoju vojsku", rekao je Tači u intervjuu RTV 21 na albanskom jeziku tokom boravka u Njujorku.

On je dodao da transformacija BSK-a u vojsku nije samo odgovornost vlade.

"Sada radimo sa svim institucijama u tom pogledu. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje smo preduzeli prema međunarodnoj zajednici, da se ovaj proces završi kroz ustavne promene", rekao je Tači.

"Nećemo dopustiti nikome da uloži veto na ovaj proces. Sva pitanja će biti sprovedena u saradnji sa medunarodnim organizacijama", rekao je Tači, prenosi RTS.

Dodao je da je osnivanje kosovske vojske odloženo na neko vreme zbog izbornog procesa.

"Ali sada radimo koordinirano, uveren sam da će se ovaj proces završiti. Verujem i siguran sam da će u ovoj godini Kosovo imati armiju", kaže on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.