Tači: U Vašingtonu svi govore jednim glasom o Kosovu

Izvor: RTS, 08.Feb.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: U Vašingtonu svi govore jednim glasom o Kosovu

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači, naveo je da je Molitveni doručak u Vašingtonu bio prilika da se sastane sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz celog sveta i dodao da "svi u Vašingtonu govore jednim glasom" o Kosovu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Molitveni doručak je bio sjajna prilika za sastanke sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz raznih zemalja širom sveta i upoznati ih sa dostignućima Kosova i naporima za uspostavljanje trajnog mira u našem regionu. Bilo je ohrabrujuće potvrditi da svi u Vašingtonu govore jednim glasom o Kosovu, bez obzira koje institucije ili politički tabor bili u pitanju", napisao je Tači na svom nalogu na Fejsbuku.

Sa Molitvenog doručka poslata je poruka da su mir, tolerancija, vera i humanizam vrednosti od kojih nikad ne bi trebalo odustati tokom transformacije naših društava, napisao je Tači, a preneli prištinski mediji.
On je u četvrtak, nakon razgovora sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom, takođe na Fejsbuku, napisao da su SAD potvrdile snažnu podršku dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma Beograda i Prištine.
"Kao i uvek, zadovoljstvo je razgovarati s američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. I danas tokom Molitvenog doručka razgovarali smo o dešavanjima na Kosovu i u regionu Zapadnog Balkana. Potvrđena je puna podrška SAD dijalogu i postizanju sveobuhvatnog i konačnog mirovnog sporazuma između Kosova i Srbije", napisao je Tači na ovoj društvenoj mreži.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači na molitvenom doručku u SAD: U Vašingtonu svi govore jednim glasom o Kosovu

Izvor: Blic, 08.Feb.2019

Molitveni doručak u Vašingtonu bio je prilika da se sastank sa visokim američkim zvaničnicima i liderima iz celog sveta, kaže kosovski predsednik Hašim Tači, dodavši da "u Vašingtonu govore jednim glasom o Kosovu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.