Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Okt.2018, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: U Parizu neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da tokom posete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije.

U izjavi pred početak sastanka Frankofonskog foruma za investicije, Tači je rekao da je poziv predsednika Francuske Emanuela Makrona dobra mogućnost za "dalju afirmaciju državnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Kosova".

Tači je pozvao Skupštinu Kosova da ispuni obaveze koje ima u odnosu na dijalog sa Srbijom.

"Što se tiče dijaloga, i dalje verujem da Skupština treba da ostvari svoje obaveze i pozivam političke stranke bez razlike da prevaziđu politički i institucionalni grč i da otvore perspektive", kazao je on.

Tači je podvukao da će ostvarivati zadatke predsednika.

"Na manifestaciji u Parizu Kosovo će imati ravnopravan tretman sa svim drugim državama učesnicama", kazao je on i dodao da je to dobra prilika da se razgovara i sa predstavnicima onih država koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: U Parizu neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da tokom posete i susreta koje će imati u Parizu 11. novembra, na obeležavanju 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, neće biti reči o dijalogu Kosova i Srbije...U izjavi pred početak sastanka Frankofonskog foruma za investicije, Tači je rekao da...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.