Tači: San svih je ujedinjenje sa Albanijom

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: San svih je ujedinjenje sa Albanijom

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je san svih "nacionalno ujedinjenje sa Albanijom".
"Zar nije strateški cilj i ujedinjenje sa Albanijom? Albanci će biti zajedno u evroatlantskoj porodici, u NATO-u i EU. Ali naravno da svi znaju san >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Albanaca", rekao je Hašim Tači gostujući na TV Dukađin, prenosi prištinski Telegraf.

Prema njegovim rečima, ideja o korekciji granica ne podrazumeva razmenu teritorija i neće se razgovarati o razmeni, podeli ili zajednici sa izvršnim nadležnostima.
Tači tvrdi da će evropska perspektiva Srbiju primorati da prihvati njegovu ideju o korekciji granica.
Dodao je da nema problema ni sa promenom državne zastave u slučaju ujedinjenja sa takozvanom "preševskom dolinom".
"Neće nas mrzeti da je promenimo. Ako nam se pripoje Preševo, Medveđa i Bujanovac, prilagodićemo zastavu", rekao je Tači.
Govoreći na prijemu povodom Dana ujedinjenja Nemačke u četvrtak, Tači je rekao da će Kosovske bezbednosne snage (BSK) uskoro dobiti novi mandat.
Naglasio je da su BSK "došle dovde" zahvaljujući partnerstvu sa NATO-om i istakao da će "tako uvek biti".
Kada je reč o dijalogu sa Beogradom, Tači je rekao da Priština želi da postigne sporazum o granicama koji bi doveo do međusobnog priznanja i potpune normalizacije odnosa, navodi Zeri.
"Ne očekujemo ništa manje od formalnog priznanja od Beograda", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Međunarodna zajednica da reaguje na Tačijeve izjave

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je izjava Hašima Tačija o tome da je san svih Albanaca "nacionalno ujedinjenje sa Albanijom" izraz kontinurane politike, te da ga više zanima šta će i da li će neko u međunarodnoj zajednici reagovati na takve izjave...Srbija je navikla na politiku...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tači: Ujedinjenje sa Albanijom san svih Albanaca

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je san svih Albanaca "nacionalno ujedinjenje sa Albanijom"..."Zar nije strateški cilj i ujedinjenje sa Albanijom? Albanci će biti zajedno u evroatlantskoj porodici, u NATO i EU. Ali, naravno da svi znaju san Albanaca", prenose prištinski mediji Tačijevu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.