Tači: Rusija se ne bi protivila sporazumu BG i PR

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Rusija se ne bi protivila sporazumu BG i PR

Rusija, koja tradicionalno podržava Srbiju, obećala da će podržati eventualno pomirenje između Beograda i Prištine, izjavio je Hašim Tači.

Predsednik Kosova to je izjavio u Vašingtonu, javila je agencija Frans pres.

Tači je u govoru u nezavisnoj organizaciji Savet za spoljnopolitička pitanja rekao da je u novembru razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama obeležavanja 100 godine od završetka Prvog svetskog rata.

"Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktno sam ga pitao - kakva bi bila reakcije Rusije ako Kosovo i Srbija postignu dogovor? Njegov odgovor je bio da bi to podržao", rekao je Tači.

"Mnogo bih cenio da održi reč", dodao je predsednik Kosova.

Tači je rekao da je sve bliže dogovoru koji će doneti mir u celom regionu, dodajući da bi taj sporazum podrazumevao međusobno priznavanje i odustajanje od svakog konflikta.

Predsednik Kosova je, kako je preneo portal Gazeta ekspres, rekao da bi "mala korekcija granica" bila prihvatljiva za postizanje konačnog sporazuma s Beogradom i dodao ;da su jezero Gazivode, Mitrovica i Trepča resursi o kojima se ne pregovara.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.