Tači: Rekao sam prijatelju Bojku da sa Srbijom hoćemo...

Izvor: B92, 11.Maj.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Rekao sam prijatelju Bojku da sa Srbijom hoćemo...

Priština -- Hašim Tači objavio na Fejsbuku da je telefonom razgovarao s premijerom Bugarske, kom je rekao da je Kosovo spremno da zatvori poglavlje sukoba sa Srbijom.

"Samo nekoliko dana uoči istorijskog Samita Evropske unije i zemalja zapadnog Balkana u Sofiji, danas sam ponovo razgovarao telefonom sa domaćinom ovog skupa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim, čija država trenutno predsedava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropskom unijom", napisao je kosovski predsednik.

Tači je sa bugarskim premijerom ponovo razgovarao o značaju i velikim mogućnostima koje nudi Samit u Sofiji kako bi se pojasnio evropski put za Kosovo i sve druge države zapadnog Balkana.

"Glavni uslov za učlanjenje u EU pored ispunjavanja kriterijuma Kopenhagena, sigurno je i zatvaranje otvorenih pitanja između svih zemalja našeg regiona", napisao je Tači.

Prema kosovskom predsedniku u kontekstu odnosa Kosova i Srbije ostaje od životnog značaja postizanje pravno obavezujućeg sporazuma za normalizaciju i pomirenje.

"Uverio sam mog prijatelja Bojka da smo mi na Kosovu spremni da u odnosima sa Srbijom zatvorimo poglavlje sukoba i otvorimo poglavlje mira", napisao je Tači i dodao da će taj duh preneti i tokom Samita u Sofiji.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.