Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo

Izvor: Beta, 29.Apr.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na Samitu u Berlinu da je pomirenje u regionu nemoguće dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova."Pomirenje će biti nemoguće za onoliko vremena za koliko Srbija i BiH ne budu priznale nezavisnost Kosova. Nemačka i Francuska imaju mogućnost i liderstvo za podsticaj na tako smele odluke", napisao je Tači na Fejsbuku posle razgovora u Berlinu.On je ocenio da jedna od prvih odluka EU treba da bude odluka o liberalizaciji viza za gradjane Kosova."Kosovo je nepravedno ostala jedina izolovana zemlja u Evropi. Gradjani Kosova su najevropskiji narod u regionu i potpuno je nepravedno da se nastavi diskriminacija", naveo je Tači.Kosovski predsednik je dodao da je na skupu u Berlinu ocenio da su odnosi u regionu na najnižem nivou i da je u takvim okolnostima mnogo dobrih inicijativa Berlinskog procesa ostalo neostvareno."Ova loša situacija se ne može prevazići samo apstraktnim izjavama i obećanjima. Potrebne su smele i strateške odluke država regiona koje se neće dogoditi dok nema smelih i strateških odluka od strane EU i država članica", ocenio je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Facebook,   Evropska Unija,   Vize

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Sastanak bio izuzetno težak - bez konkretnog rezultata

Izvor: B92, 29.Apr.2019

Predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači rekao je da je sastanak u Berlinu bio "izuzetno težak" i da je završen bez konkretnog rezultata...On je novinarima završetku samita o Zapadnom Balkanu u Berlinu rekao da je zajednički zaključak učesnika samita da zamrznuti konflikt između...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.