Tači: O korekciji granice razgovaraću sa svima

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: O korekciji granice razgovaraću sa svima

Predsednik Kosova Hašim Tači je najavio da će o "korekciji granice" razgovarati na svim sastancima tokom Međunarodne organizacije frankofonije u Jermeniji, navode prištinski mediji.

Tači je naveo da je proteklih dana razgovarao sa naučnicima, poslovnim ljudima, studentima i predstavnicima građanskog društva, uglavnom iz Preševske doline, koji su se složili da se ukazala istorijska prilika da se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ostvari "legitimno pravo stanovnika tog područja, izraženo 1. i 2. marta 1992. godine", da se priključe Kosovu.

Potpredsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i ministar zdravlja Uran Ismailji je izjavio da DPK smatra da Tačijeva inicijativa za korekciju granica neće dovesti do podele Kosova i da stranka ne bi podržala ono što narušava suverenitet države.

Poslanik Socijaldemokratske partije Dukađin Gorani je okarakterisao kao opasnu Tačijevu tvrdnju o podršci međunarodne zajednice svakom rešenju prihvatljivom za obe strane.

Tači je odlučio da tu rečenicu protumači kao dozvolu da inicira ozbiljnu javnu provokaciju, sada poznatu kao korekcija granice, stvorenu samo da bi se izazvali konfuzija u narodu i politički sukobi, rekao je Gorani.

Potpredsednik Alijanse za budućnost Kosova Ardijan Đini je ocenio da je Tačijeva ideja o korekciji granice opasna.

“Probematično je kada neko ima ideju i želi da se svi slože sa njom, čak i ako joj se svi protive. Većina ljudi na Kosovu želi da zemlja zadrži sadašnje granice. Više od polovine Demokratske partije Kosova podržava naše mišljenje”, izjavio je Đini.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.