Tači: Kosovo za saradnju sa Srbijom

Izvor: B92, Beta, 17.Jan.2010, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovo za saradnju sa Srbijom

Priština -- Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da uskoro očekuje, kako je rekao, dobre "međudržavne odnose" sa Srbijom.

On je kazao da se Kosovo zalaže da ti odnosi budu odnosi "dve nezavisne i suverene države". "Kosovo je nezavisna i demokratska država i ja očekujem od Beograda da gradimo dobre međudržavne odnose u bliskoj, ne dalekoj budućnosti, dok je strategija za sever Kosova strategija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << države Kosovo i međunarodne zajednice", rekao je Tači prilikom obilaska placa na kojem će biti izgrađen univerzitet u Prizrenu.

On je rekao da je cilj strategije da jača suverenitet i sačuva teritorijalni integritet Kosova, jača zakonitost na celoj teritoriji Kosova i utiče na dobrobit građana.

"Juče sam rekao i danas ponavljam da će vlada obezbediti poseban fond za ostvarivanje strategije za integraciju severa u institucije Kosova", naveo je Tači.

Na pitanje o zbivanjima u opštini Sstrpce, Tači je najavio da će posle Prizrena posetiti tu opštinu i da će tamo podržati ljude koji podržavju ustav i zakone Kosova i sve one koji su izabrani na legitiman način.

"U Štrpcu ću sresti srpske lidere koji su izabrani na izborima (koje je organizovala Priština) i sa njima ću razgovarati o narednim koracima u ostvarivanju projekata za bolji život svih građana koji žive u tim opštinama", rekao je Tači.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.