Tači: Još ima nade za sporazum

Izvor: B92, 12.Apr.2013, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Još ima nade za sporazum

Priština -- Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova još je moguće, rekao je danas kosovski premijer Hašim Tači.

Tači je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa rekao da još postoje mogućnosti postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i da je Srbija želela dramatizaciju, što je uradila u Beogradu, ali i tokom zajedničkog sastanka sa Ketrin Ešton. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Tu dramu je stvorila i kod svoje javnosti. Mislim da je sada vreme da krenemo napred", rekao je Tači.

On je dodao i da Srbija ne može da drži kao taoca evropsku budućnost Kosova, regije i investicije EU u regionu i da se to neće dozvoliti.

"To se neće dozvoliti. Ako Srbija odbije sporazum, Kosovo će da nastavi da gleda na evropsku perspektivu, a Beograd će ostati pozadi svojom krivicom, zbog neodgovornost i zbog logike mentaliteta iz prošlosti koji je prouzrokovao ratove u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu, te tešku krizu u Srbiji", zaključio je Tači.

Inače, u sredu bi u Beograd trebalo da dođe visoka predstavnica EU Ketrin Ešton, a premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da neće biti nastavka pregovora s Prištinom 15. i 16. aprila, jer nikakav sporazum dve strane nije postignut.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Još postoji šansa za sporazum sa Srbijom

Izvor: Blic, 12.Apr.2013

Prag - Postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa izmedju Srbije i Kosova još je moguće, rekao je danas kosovski premijer Hašim Tači. ..Tači je u razgovoru za Radio Slobodna Evropa rekao da još postoje mogućnosti postizanja sporazuma o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije i da je Srbija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.