Tači: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga boleti

Izvor: B92, 15.Feb.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga boleti

Beograd -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da će biti otkriveno ko su ubice lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i da će istina nekoga boleti.

On je u intervjuu za N1 kazao da su motivi zločina kriminalne prirode.

"Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima, kako bi dobili adekvatne informacije. Istina ce izaći na videlo, iako će nekoga to boleti", rekao je Tači.

Tači je kazao da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

"Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima", izjavio je on.

Ceo intervju o ubistvu Olivera Ivanovića, koji je predsednik Kosova Hašim Tači dao za N1, biće emitovan u subotu na toj televiziji.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahteva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Podsećamo, Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za "Vreme" rekao da na Kosovu postoji neverovatan osećaj ugroženosti i straha kod naroda.

Kako je naveo, "ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje".

Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se "zna ko je to uradio".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači za N1: Istina o ubistvu Olivera Ivanovića će nekoga boleti

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Feb.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači kazao je da će se otkriti ko su počinioci ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, kao i da će istina nekoga boleti...On je u intervjuu za N1 kazao da su motivi zločina kriminalne prirode..."Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.