Tači: I Srbi znaju da smo nezavisni

Izvor: B92, 23.Avg.2012, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: I Srbi znaju da smo nezavisni

Priština -- Hašim Tači kaže da su priznanje Kosova u UN i evroatlantske integracije pitanje vremena i dodaje da Srbija shvata tu realnost ali još nije spremna da je prizna.

On je to izjavio tokom nedavnog boravka u Njujorku.

"Na zatvorenim sastancima, znam šta oni kažu. Kažu da je Kosovo nezavisna država", izjavio je Tači u intervjuu za američku medijsku korporaciju "Blumberg", misleći na predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednika vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivicu Dačića.

On je u intervjuu pod naslovom "Igra čekanja kosovskog premijera na priznanje u UN", koji je prenela albanska agencija ATA, istakao da Srbija shvata realnost, ali da još nije spremna da zvanično prizna nezavisnost Kosova.

"Ceo svet zna da je Kosovo suverena država. Srbija shvata realnost nezavisnog Kosova, međutim, sada nije spremna da nas prizna 'de jure'", rekao je Tači.

Govoreći pred razmatranje izveštaja o Kosovu u Savetu bezbednosti UN, kosovski premijer je rekao da će lideri Srbije uskoro morati da odustanu od svoje nacionalističke retorike i svojim građanima pokažu ekonomski napredak.

"Moja poruka njima je da se usredsrede na zaposlenja i ekonomiju. Dobili su izbore na platformi nacionalizma, ali ne mogu da opstanu na toj platformi. Ljude više interesuje posao nego nacionalizam", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.