Tači: Granica izmedju Kosova i Albanije mora da bude uklonjena

Izvor: Beta, 10.Maj.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Granica izmedju Kosova i Albanije mora da bude uklonjena

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da granica izmedju Albanije i Kosova mora da "bude uklonjena jednom za svagda".On je po povratku iz Albanije, gde je juče prisustvovao Samitu Brdo-Brioni na svom Fejsbuk profilu napisao da je "upravo prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju"."Ova granica je postavljena mimo volje Kosova i Albanije. Granice su relikti prošlosti i moraju biti uklonjene jednom za svagda. Kosovo i Albanija treba da imaju slobodu kretanja i protok robe u skladu sa evropskim standardima. Institucije Kosova i Albanije treba da donesu ovu odluku bez odlaganja", napisao je Tači.Prethodno je kosovski predsednik u sredu napisao da je u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o "neophodnosti potpunog otvaranja granice Kosova i Albanije" i formiranju "albanskog prostora bez granica, pod evroatlanskim pokroviteljstvom"."Na sastanku smo pomenuli potrebu ispravljanja istorijskih nepravdi, ujedinjujući albanski faktor oko senzibilizacije prava priključenja Preševa, Medvedje i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo", napisao je Tači na Fejsbuku.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Granica između Albanije i Kosova mora da bude uklonjena jednom za svagda

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da granica između Albanije i Kosova mora da "bude uklonjena jednom za svagda"...On je na svom Fejsbuku profilu napisao da je "upravo prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju", preneo je RTK..."Ova granica je postavljena mimo volje...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.