Tači: Bez sporazuma nema pobednika

Izvor: B92, 05.Apr.2013, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Bez sporazuma nema pobednika

Priština -- Kososvski premijer Hašim Tači izjavio je da se nada postizanju sporazuma sa Beogradom narednih dana i da, ako ga ne bude, neće biti pobednika, samo oštećenih.

"U slučaju nepostizanja sporazuma neće biti pobednika, svi ćemo pretrpeti štetu", rekao je Tači, ocenivši da su "predstavnici Kosova bili kreativni koliko su to dozvoljavali ustav i zakoni Kosova". On je istakao da su stavovi Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u punoj saglasnosti s principima koje su predstavili EU i SAD.

Tači je rekao da postizanje sporazuma otvara svestranu perspektivu, koja ne može stvoriti situaciju zamrzavanja stanja, već omogućava napredak.

"Nije bilo lako za nas u Prištini, dijalog nije bio lak, ali verujemo u viziju budućnosti, što će voditi konsolidaciji Kosova, funkcionalizaciji državnog sistema na svakom delu teritorije Kosova i ubrzanju evropskih integracija Kosova", rekao je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Neće biti pobednika ako ne postignemo sporazum

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Apr.2013

Kososvski premijer Hašim Tači je danas na sednici vlade izjavio da se nada postizanju sporazuma Beograda i Prištine narednih dana, a da u suprotnom, neće biti pobednika, već će svi pretrpeti štetu. On je rekao da su "predstavnici Kosova bili kreativni koliko su to dozvoljavali ustav i zakoni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Tači: Bez sporazuma nema pobednika

Izvor: RTV Pink, 05.Apr.2013

. . . Kososvski premijer Hašim Tači izjavio je da se nada postizanju sporazuma sa Beogradom narednih dana i da, ako ga ne bude, neće biti pobednika, samo oštećenih.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.