TAČI IDE PRAVO U ZATVOR!? Hašim izazvao PANIKU I HAOS, podneta KRIVIČNA PRIJAVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2020, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČI IDE PRAVO U ZATVOR!? Hašim izazvao PANIKU I HAOS, podneta KRIVIČNA PRIJAVA

Pozivao građane na neposlušnost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova lažne države podnelo je danas kriviču prijavu protiv predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija zbog poziva na nepoštovanje odluka tzv. vlade.

Tačiju preti zatvorska kazna do pet godina.

U obrazloženju stoji da je Tači pozivao građane na neposlušnost i nepoštovanje odluka o zabrani >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kretanja građana tokom epidemije korona virusa.

- Građani nisu dužni da poštuju neustavne odluke i niko ih ne može kazniti zbog toga. Ni (tzv.) kosovska policija ni bezbednosni organi ne bi trebalo da sprovode ovu protivustavnu odluku (tzv.) vlade, jer na taj način čine krivično delo - izjavio je ranije Tači.

U obrazloženju krivične prijave se navodi da je Tači to rekao 23. marta, te da je tima izazvao, kako se navodi, "neizvesnost kod građana", mogući haos na ulicama i širenje zaraze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.