Sutra nastavak saslušanja Tačija u Hagu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2020, 20:15

Sutra nastavak saslušanja Tačija u Hagu

Posle šest sati danas je okončano saslušanje predsednika Kosova Hašima Tačija pred Specijalnim tužilaštvom u Hagu.

Tači potom nije novinarima dao izjavu, sem da će se saslušanje nastaviti sutra u 13.00 sati.

Tači je i juče saslušavan skoro šest sati prisustvo njegovog advokata, Amerikanca Pjera Ričarda Prospera.

Kancelarija specijalizovanog tužioca saopštila je 24. juna da su Tači i lider DPK Kadri Veselji na optužnici, krajem aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << podnetoj Specijalnom sudu na potvrdu.

Tači, Veselji i druga lica, čija imena tada nisu saopštena, u optužnici se terete za "niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje".

U optužnici se navodi da oni snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Žrtve krivičnih dela iz optužnice su stotine lica čiji je identitet poznat i među kojima su kosovski Albanci, Srbi, Romi i lica drugih nacionalnosti, kao i politički protivnici.

Uz to su dva zvaničnika tada optužena za ometanje i podrivanje rada tog suda, uz tajnu kampanju za ukidanje zakona o Specijalizovanim većima.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.