Susret sa Tačijem u sataninom gnezdu

Izvor: Vesti-online.com, 22.Mar.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret sa Tačijem u "sataninom gnezdu"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rukovao se sa Hašimom Tačijem u Vatikanu protokolarno, a taj čin su u Predsedništvu objasnili kao deo podrške pregovorima Beograda i Prištine.

"Protokolarnom komunikacijom s Tačijem, predsednik Srbije iskazao je podršku pregovorima koje predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić vodi s predstavnikom privremenih institucija iz Prištine", navela je u pisanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izjavi Stanislava Pak Stanković, savetnica predsednika Nikolića, i to tek kad se slika pojavila u javnosti.

Ne tako davno, u julu prošle godine, kao tek novoizabrani predsednik Srbije, Nikolić je zamerio svom prethodniku što se na Kroacija samitu u Dubrovniku rukovao sa Tačijem, iako je Boris Tadić tada bio samo običan građanin, a ne i šef države.

- Ono što ja ne mogu, izgleda on može. Ja ne mogu da se rukujem sa onim za kojeg se otvoreno govori da je činio zverstva nad Srbima, dok se ne utvrdi da li je ili nije - komentarisao je Nikolić.

Šta se u međuvremenu promenilo, pa je Nikolićevo uverenje ustuknulo pred jednim - protokolom? Da li je Tači oslobođen sumnji da je bio deo komandnog lanca u monstruoznoj trgovini organima otetih Srba, a da to šira javnost još ne zna i da li je predsednik Nikolić možda abolirao bivšeg vođu OVK kojeg je srpsko pravosuđe zbog terorizma osudilo na desetogodišnju robiju i za kojim je raspisana poternica za terorizam i genocid?

Mnogo je pitanja, a odgovori koji dolaze iz Predsedništva samo dodatno demantuju predsednika Srbije. Već pomenuta Stanislava Pak kao argument koji bi valjda trebalo da pokaže da rukovanje šefa države sa Tačijem nije neočekivan ili moralno neprihvatljiv čin, navodi i spisak drugih državnika sa kojima se Nikolić pozdravio u Vatikanu. Osim sa Tačijem, predsednik se rukovao i sa nemačkom kancelarkom, predsednicima Hrvatske, Čilea, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Makedonije, te sa crnogorskim premijerom.

Tomislav Nikolić je 2006. bio recezent četiri knjige koje je pisao njegov tadašnji partijski lider i politički otac Vojislav Šešelj, a o kakvom štivu se radi dovoljno govori jedan od naslova "Vatikan glavno satanino gnezdo".

To nije smetalo predsedniku Srbije da otputuje u Vatikan na inauguraciju pape Franje i da protokolarnih dvadesetak sekundi ćaskanja sa Svetim ocem, i odmah okači na Tviter.

Pre nego što je Stanislava Pak kasno po podne u sredu izašla sa pisanom izjavom, "Vesti" su u Predsedništvu pokušale da dobiju potvrdu da je do spornog rukovanja došlo i da je na fotografiji koju je prvi lansirao prištinski list "Ekspres" zaista predsednik Nikolić. Tada nam je odgovoreno da je to "glupost", da bi nekoliko sati kasnije, kada su i srpski mediji objavili spornu fotografiju, usledila potvrda Nikolićeve savetnice.

Tako je Nikolić u istu ravnu stavio legitimne i legalne predstavnike suverenih i nezavisnih država sa čelnikom secesionističkog Kosova koje, inače, Vatikan zvanično nije priznao.

- Tolika ljubaznost i prisnost vređa meru dobrog ukusa, pogotovu imajući u vidu da se radi o čoveku osumnjičenom za trgovinu organima i jednom od glavnih krivaca za progon Srba. Bez obzira na to da li je do rukovanja došlo pod pritiskom EU, nama kao narodu i kao državi samo šteti, a posebno me boli to što će se ostvariti prognoze vladike Atanasija da će sadašnja vlast nacionalista predati KiM Albancima, kada to već nisu uradili "evroslinavci" Borisa Tadića - komentariše za "Vesti" Marko Jakšić, narodni poslanik sa KiM.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.