Susret Tačija, Kurtija i nekoliko bivših u Berlinu organizovao Grenel

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Susret Tačija, Kurtija i nekoliko "bivših" u Berlinu organizovao Grenel

Političke razlike između predsednika Kosova Hašima Tačija i kandidata Samoopredeljenja Aljbina Kurtija su toliko velike da je, prema pisanju portala Klan Kosova, američki ambasador u Berlinu i specijalni izvestilac za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel morao da se angažuje i u Berlinu dogovori njihov susret.

Tači i Kurti pozvani su da prisustvuju konferenciji "Balkanski dijalozi", koji organizuje Istok-Zapad institut.

Na panelu sa Tačijem učestvovaće i bivši nemački ambasador Volfgang Išinger, bivši američki izaslanik Frank Vizner i bivša visoka predstavnica Evropske unije Ketrin Ešton.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"SLUŽBENO ODSUTAN" Prištinski mediji: Grenel neće posredovati susretu Tačija i Kurtija

Izvor: Blic, 05.Dec.2019

Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel, neće posredovati susretu predsednika privremenih prištinskih institucija i kandidata za kosovskog premijera Hašima Tačija i lidera "Samoopredeljenja" Aljbina Kurtija u Berlinu, potvrđeno je "Gazeti Expres" iz Ambasade SAD u Nemačkoj.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.